SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI OTROCI!

V V PRAVLJICAH, KI SO MI JIH V OTROŠTVU PRIPOVEDOVALI ALI PA SEM JIH PREBRAL, SEM SE VELIKOKRAT LAHKO PRIMERJAL Z RAZLIČNIMI JUNAKI. ŽELJE, KI SE V PRAVLJIČNEM SVETU URESNIČUJEJO, NISO NIČ DRUGAČNE KOT TISTE, O KATERIH SANJAMO V STVARNOSTI, LE DA SE V DOMIŠLJIJSKEM SVETU VEDNO VSE SREČNO IZIDE. DOBRA VOLJA, KI PLEMENITI ŽELJO DOSEČI TISTO, PO ČEMER HREPENIMO, MNOGOKRAT PRIPELJE DO ŽELENEGA CILJA. IN TO VERO MORAMO IMETI VSI - NE GLEDE NA TO, V KAKŠNIH OKOLIŠČINAH SE ZNAJDEMO.

DA BI DOMIŠLJIJSKI SVET PRIBLIŽAL OTROKOM, SEM SE ODLOČIL PISATI PRAVLJICE, KI OHRANJAJO UPANJE NA BOLJŠI JUTRI. ALI MI BO USPELO, PA JE ODVISNO OD VAS, DRAGI OTROCI. ŽELIM, DA BI VAM MOJE PRAVLJICE POLEPŠALE DAN IN PRIVABILE NASMEŠEK NA USTNICE.

VSE KNJIGE SI LAHKO IZPOSODITE V KNJIŽNICAH, NEKATERE CELO V TRSTU IN CELOVCU!

V OKVIRU BRALNE ZNAČKE NASTOPAM S PRAVLJICAMI V NIŽJIH RAZREDIH OSNOVNIH ŠOL, Z AVTOBIOGRAFSKO ZGODBO >KLJUČ BREZDOMCA< PA V VIŠJIH RAZREDIH, NA SREDNJIH ŠOLAH IN FAKULTETAH.

ZA KAKRŠNOKOLI SODELOVANJE Z MANO (NASTOPI, SPONZORSTVA, ZANIMIVI PROJEKTI, IN DRUGE AKTIVNOSTI) ME NAJDETE NA NASLOVU OZ. ŠTEVILKI NAVEDENI NA KONCU INTERNETNE STRANI.Nosko

* Slovenski jezik: NOSKU SE ZGODI ČUDEŽ

V GOZDIČKU, NEDALEČ STRAN OD VASICE SNEŽNIK, ŠE DANES ŽIVIJO RAZLIČNE ŽIVALI. MED NAJBOLJ ZANIMIVIMI PREBIVALCI SO ZAGOTOVO JEŽKI. NA SVOJIH HRBTIH IMAJO BODICE IN SKRBIJO ZA RAVNOVESJE V NARAVI TER SO NENEHNO V GIBANJU. NITI NAJTEŽJI SADEŽI JIM NISO PRETEŽKI. BREZ JEŽKOV BI BIL PRAVI DOLGČAS. ŠE NAJBOLJ ZANIMIVA IN POSEBNA MED NJIMI JE DRUŽINA BODICA. MAMI JEŽICI IN OČETU JEŽKU JE NA SVET PRIVEKAL JEŽEK NOSKO. ŽAL NI MOGEL SLIŠATI MAMICE IN OČETA, KO STA MU GOVORILA V UHO. NOSKO JE NEKOLIKO TEŽJE GOVORIL KOT DRUGI, ZNAL PA JE BESEDE RAZBRATI Z USTNIC. DEJSTVO, DA NI SLIŠAL NOBENEGA ZVOKA, NI ZAGRENILO NJIHOVEGA ŽIVLJENJA. S SKUPNO VNEMO IN LJUBEZNIJO SE JE VSA DRUŽINA NAUČILA GOVORICE GLUHIH.

DRAGI OTROCI!
TA PRAVLJICA VAM POVE, DA JE LEPO, ČE STE VEDNO PRIPRAVLJENI POMAGATI DRUG DRUGEMU.

 

* (it will be translated) NOSY MIRACLE

NOSY WAS A LITTLE HEDGEHOG WHO COULD NEITHER SEE OR HEAR. ALTHOUGH HE COULD NOT RELY ON THESE IMPORTANT SENSES, HE DID NOT GIVE UP IN THE FACE OF TROUBLE AND THROUGH HE AWAITED A MIRACLE.

* Nemški jezik: DEM NÄSLEIN GESCHIEHT EIN WUNDER

IN EINEM WÄLDCHEN, UNWEIT VOM DORFCHEN SNEŽNIK, LEBEN NOCH HEUTE VERSCHIEDENE TIERE. UNTER DEN MEIST INTERESSANTEN EINWOHNERN SIND SICHER DIE IGEL. AUF IHREN RÜCKEN HABEN SIE NADEL UND SORGEN FÜR DAS GLEICHGEWICHT IN DER NATUR UND SIND UNAUFHÖRLICH IN DER BEWEGUNG. OHNE DEN IGEL WÄRE EINE ECHTE LANGZEIT.

NOCH MEIST INTERESSANT UND BESONDERS UNTER IHNEN IST DIE FAMILIE NADEL. DER MUTTER IGELKOLBE UND DEM VATER IGELCHEN KAM WEINEND AN DIE WELT IGELCHEN NÄSLEIN AN. LEIDER KONNTE ER NICHT DIE MÜTTERCHEN UND DEN VATER HÖREN, WENN SIE IHM INS OHR SPRACHEN. DAS NÄSLEIN SPRACH EIN WENIG SCHWERER ALS DER ANDERE IGEL, ES KONNTE ABER DIE WÖRTER AUS DEN LIPPEN AUSLESEN. DIE TATSACHE, DASS ER KEINEN TON HÖRTE, MACHTE NICHT IHREN LEBEN BITTER. MIT DEM GEMEINEN EIFER UND DER LIEBE LERNTE SICH DIE GANZE FAMILIE DIE SPRACHE DER TAUBEN.

LIEBE KINDER!

DIESES MÄRCHEN SAGT IHNEN, DASS IHR TROTZ BLINDHEIT UND TAUBHEIT VIEL GUTES FÜR ANDERE TUN KÖNNT. ES IST ABER RECHT, DASS DIESES AUCH DEN ANDEREN TUT, WENN ER EINE HILFE BRAUCHT. ALLEN KINDERN WÜNSCHE ICH, DASS SIE GLÜCKLICH UND GELÄCHELT SEIEN UND DASS ALLEN DIE SCHÖNSTE WÜNSCHE IM LEBEN VERWIRKLICHEN.

  NAZAJ NA PRVO STRAN


| Stand No.: 5.0 C910 | www.pravljice.com | Email: francirogac555@hotmail.com | Phone: 00 386 40 246 271 |