SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI OTROCI!

V V PRAVLJICAH, KI SO MI JIH V OTROŠTVU PRIPOVEDOVALI ALI PA SEM JIH PREBRAL, SEM SE VELIKOKRAT LAHKO PRIMERJAL Z RAZLIČNIMI JUNAKI. ŽELJE, KI SE V PRAVLJIČNEM SVETU URESNIČUJEJO, NISO NIČ DRUGAČNE KOT TISTE, O KATERIH SANJAMO V STVARNOSTI, LE DA SE V DOMIŠLJIJSKEM SVETU VEDNO VSE SREČNO IZIDE. DOBRA VOLJA, KI PLEMENITI ŽELJO DOSEČI TISTO, PO ČEMER HREPENIMO, MNOGOKRAT PRIPELJE DO ŽELENEGA CILJA. IN TO VERO MORAMO IMETI VSI - NE GLEDE NA TO, V KAKŠNIH OKOLIŠČINAH SE ZNAJDEMO.

DA BI DOMIŠLJIJSKI SVET PRIBLIŽAL OTROKOM, SEM SE ODLOČIL PISATI PRAVLJICE, KI OHRANJAJO UPANJE NA BOLJŠI JUTRI. ALI MI BO USPELO, PA JE ODVISNO OD VAS, DRAGI OTROCI. ŽELIM, DA BI VAM MOJE PRAVLJICE POLEPŠALE DAN IN PRIVABILE NASMEŠEK NA USTNICE.

VSE KNJIGE SI LAHKO IZPOSODITE V KNJIŽNICAH, NEKATERE CELO V TRSTU IN CELOVCU!

V OKVIRU BRALNE ZNAČKE NASTOPAM S PRAVLJICAMI V NIŽJIH RAZREDIH OSNOVNIH ŠOL, Z AVTOBIOGRAFSKO ZGODBO >KLJUČ BREZDOMCA< PA V VIŠJIH RAZREDIH, NA SREDNJIH ŠOLAH IN FAKULTETAH.

ZA KAKRŠNOKOLI SODELOVANJE Z MANO (NASTOPI, SPONZORSTVA, ZANIMIVI PROJEKTI, IN DRUGE AKTIVNOSTI) ME NAJDETE NA NASLOVU OZ. ŠTEVILKI NAVEDENI NA KONCU INTERNETNE STRANI.Skrat

* Slovenski jezik:               Pravljica o gozdnem škratu!

NEKJE DALEČ STRAN JE V SKRIVNOSTNEM DEŽEVNEM GOZDU ZA KROŠNJAMI DREVES IN GRMIČKOV ŽIVEL ŠKRATEK. ZARADI MAJHNE RASTI SI JE ZA SVOJ DOM IZBRAL KAR RDEČO MUŠNICO.
IMEL JE ZELO VELIKA ŠKRATJA UŠESA, S KATERIMI JE SLIŠAL VSAK NAJMANJŠI ŠUM. NJEGOVA POSEBNOST SO BILI TRIJE PRSTKI NA NOGI IN TRIJE PRSTKI NA ROKI.

DRAGI OTROCI,
ČE BOSTE RESNIČNO VERJELI V ČAROBNI POMEN PRAVLJICE, SE BOSTE PRAV GOTOVO ZNAŠLI V SKRIVNOSTNEM GOZDU, KJER VAS BO GOZDNI ŠKRATEK Z VESELJEM SPREJEL. TAKO BODO Z VAŠO POMOČJO LJUDJE IZVEDELI, DA JE ODNOS DO NARAVE ZELO POMEMBEN ZA ŽIVLJENJE NA TEMU PLANETU.

* Translated in English:              THE STORY OF FOREST DWARF

SSOMEWHERE FAR AWAY IN A MYSTERIOUS RAINFOREST, HIDDEN AWAY BEHIND THE CROWNS OF TREES AND BUSHES, THERE LIVED A TINY LITTLE DWARF. BECAUSE HE WAS SO SMALL, HE DECIDED TO LIVE IN A RED MUSHROOM. HE HAD VERY BIG POINTED EARS AND COULD HEAR EVERY LITTLE SOUND. HE WAS VERY SPECIAL, FOR HE HAD THREE FINGERS ON HIS FOOT AND THREE FINGERS ON HIS HAND.

DEAR CHILDREN,
IF YOU TRULY BELIEVE IN THE MAGIC MESSAGE OF THIS STORY, YOU WILL FIND YOURSELVES IN THE MYSTERIOUS FOREST WHERE THE FOREST DWARF WILL GLADLY BE YOUR HOST. WITH YOUR HELP PEOPLE WILL REALISE HOW IMPORTANT IT IS FOR LIFE ON THIS PLANET TO HAVE A GOOD ATTITUDE TO NATURE.

  NAZAJ NA PRVO STRAN


| Stand No.: 5.0 C910 | www.pravljice.com | Email: francirogac555@hotmail.com | Phone: 00 386 40 246 271 |